Dasar Pentadbiran Tanah Di Negeri Kelantan: Kajian Perbandingan Dengan Hukum Islam - Musa, Husam (Jurnal KIAS, 2020)
Artikal ini menjelaskan sedikit sebanyak dasar pentadbiran tanah di negeri Kelantan. Kanun Tanah Negara (KTN) yang diterimapakai di negeri-negeri Semenanjung Malaysia termasuk negeri Kelantan, kebanyakkan bertepatan dengan Islam. Namun beberapa pindaan perlu dilakukan bagi pemurnian Kanun Tanah Negara agar keseluruhannya menepati kehendak Syarak