Taʼzir Dan Pelaksanaannya Di Malaysia - Abdul Ghani, Hamidi bin (Jurnal KIAS, 2004)
Ta’zir merupakan salah satu hukuman dalam undang-undang jenayah Islam. Artikel ini menerangkan tentang jenis-jenis kesalahan dan bentuk hukuman ta’zir. Seterusnya ia meninjau sejauh mana pelaksanaannya di dalam undang-undang jenayah di Malaysia