Pelaksanaan Undang-Undang Islam Di Negeri Kelantan - Muhammad, YAA Dato’ Haji Daud (Jurnal KIAS, 2004)
Kertas kerja ini membincangkan tentang sejarah pelaksanaan hukum Islam di awal pemerintahan Sultan Muhamad I hingga ke hari ini. Begitu juga dibahaskan tentang pelaksanaan undang-undang Islam sebelum dan selepas merdeka. Di samping beberapa pindaan dibuat sehingga terbentuknya Kanun Jenayah Syariah 11 yang telah diluluskan oleh Dewan Undangan Negeri Kelantan pada 25 November 1993.