Nusyuz Isteri Dan Suami Dari Perspektif Hukum - Hj. Muhammad, Abdul Kadir (Jurnal KIAS, 2020)
Tulisan ini membincangkan konsep nusyuz dari perspektif hukum syara’. Selama ini selalu kita dengar nusyuz hanya berlaku di pihak isteri sahaja, tidak di pihak suami. Tetapi sebenarnya nusyur berlaku di kedua-dua belah pihak. Cuma bentuk dan cara penyelesaiannya sahaja berbeza. Ini sesuai dengan tanggungjawab masing-masing.