Kepentingan Penyelidikan Di Kalangan Pensyarah Universiti - bin Abd. Rahman, Mohd. Muhiden (Jurnal KIAS, 2020)
Artikel ini cuba mengemukakan beberapa cadangan bagi menggalakkan penyelidikan terutamanya di kalangan pensyarah universiti. Ini kenana penyelidikan bukan sahaja Menjadi penentu kepada kenaikan pangkat seseorang pensyarah, tetapi juga sebagai indikator kepada penarafan sesebuah universiti. Semakin banyak penyelidikan yang berkualiti yang dihasilkan oleh sesebualh universiti, maka semakin tinggi kedudukan dan penarafannya.