Pentadbiran Undang-Undang Islam Di Malaysia: Satu Pengenalan Ringkas - bin Haji Muhammad, Abdul Kadir (Jurnal KIAS, 2020)
Tulisan ini akan menjelaskan secara ringkas mengenai pengertian Islam dari sudut Syarak dan juga Islam mengikut Perlembagaan serta badan-badan pentadbirannya yang diberi tanggungjawab melaksanakan pentadbirannya.