Nafkah Bagi Isteri Bekerja Menurut Perspektif Islam - binti Ali, Fatimah (Jurnal KIAS, 2020)
Rumahtangga adalah batu bata dalam pembinaan masyarakat. Jika rumahtangga bahagia dan harmoni, masyarakat akan menjadi aman dan tenteram. Untuk menjamin keharmonian rumahtangga, kombinasi tuntutan meterial dan kerohanian perlu dipenuhi. Artikel ini akan mengupas tentang perspektif Islam terhadap tanggungjawab suami dalam menunaikan nafkah kepada isterinya yang bekerja di luar rumah.