Cara Berdakwah Kepada Non Muslim - binti Ali, Fatimah (Jurnal KIAS, 2010)
Mengajak orang bukan Islam memeluk Islam adalah antara tugas dakwah kerana non Muslim juga berhak untuk menganut Islam sebagai satu- satunya agama yang benar di sisi Allah. Jadi mereka merupakan sasaran dakwah, Pendakwah perlu mengenalpasti persepsi atau tanggapan salah orang bukan Islam tentang Islam dan memperbetulkannya untuk menjinakkan mereka kepada agama Islam yang suci ini. Selain itu pendekatan-pendekatan yang sesuai juga patut dilakukan dalam usaha mempengaruhi non Muslim menerima Islam.